#yldaybudapest – Nicolas Landel: A Seed To Seal minőség nem marketing hanem napi követelmény

A magyarországi YL Nap különleges vendége volt Nicolas Landel a francia Simiane-la-Rotonde levendula farm vezetője. Nicolas tudása és elkötelezettsége alapján nevezhetnénk akár „Levendula Nagykövet” -nek. A Provance-i levendula földek között nőtt fel, szinte mindent tud a levendula termesztésről, az illóolaj előállításáról. Előadását áthatotta a mély elköteleződés, alázat és tudás.
Elhoztam nektek is Nicolas előadásának rövid összefoglalóját. Az első részben a Young Living Seed To Seal technológiáról beszélt, ami nem egy marketing fogás, hanem mindennapi követelmény a farmokon. Bár minden farm különbőző, a minőségi előírások betartása mindenhol elsődleges. A Seed To Seel – Magtól a zárjegyik szabvány az oka, hogy Young Living illóolajok magas minőségűek. Aki Young Living levendula olajat illatol azonnal megérzi a különbséget.

Young Living Magtól a Zárjegyig technológia - Magas minőség, fenntartható gazdálkodás

Seed -azaz a vetőmag kiválasztásánál mindig helyi magot választanak. Soha nem távolról hozzák. A helyi vetőmag biztosítja, hogy az adott körülményekhez szokott, őshonos növények fejlődjenek, mert az ilyen növények ellenállóképessége a feltétele a minőségnek és fenntarthatóságnak.

Cultivate – palánta ültetési idejének meghatározásához majd a kifejlett növény számára megfelelő körülmények biztosításához fontos a helyi időjárás ismerete. Minden Young Living farmon természetes közegükben termesztik a növényeket, mert mindig a növényekhez választanak farmot és nem fordítva. Soha nem öntözésre rendezkednek be, hanem – ha kell akár esőtáncot járva (hihi) – a helyi csapadék biztosítja a növények megfelelő növekedését és a termesztés fenntartható módját.
Tudtad? Ha egy palántát kettéválasztanak a napsütés másképp éri, ilyenkor a keleti és nyugati oldalán más minőségű a termés így az illóolaja is. Tehát nagyon fontos a növény számára kiválasztott terület tájolása is.
Nem zsigerelik ki a földet monkultúrás termesztéssel, hanem a sorok közé más növényeket is ültetnek (pl. einkorn búzát), alkalmazzák az ősi vetésforgó technikát és a szüret, desztillálás után megmaradt növényi részeket is visszaadják a Földnek. Így lesz fenntartható a gazdálkodás és magas minőségű a növény illóolaja.
A szüret pontos idejét is körültekintően, időjárástól és akár napszaktól függően döntik el. Más minőségű illóolaj nyerhető a hajnali párában, tűző déli napon, este vagy éjszaka szüretelt növényből.

Distill – a desztillálás megfelelő technológiájával a gondosan válogatott magból megfelelő időben és területre palántázott majd fenntartható módon, a növény igényei szerint termesztett és optimális időben leszüretelt növényből Ecocert minősítésű, magas minőségű illóolajat nyernek. Test – már a desztillálás során 15 percenként ellenőrzik a kinyert illóolaj minőségét.
Tudtad? Az illólaj a növény immunrendszere, több mint 100 fajta molekula alkotja. Vannak könnyen és nehezebben párolgó illóolaj molekulák, de ezek mindegyike fontos az elvárt minőségű illóolajhoz.
Legtöbb farmer fél órát desztillálja a levendulát, mert ennyi idő alatt kinyerhető az illóolaj 80%-a, nem tartják kifizetődőnek a további desztillálást. A Provance-i Young Living farmon 1 órát tart a levendula desztillálása, mert az első fél órában, csak a könnyű illóolaj molekulák nyerhetők ki. A második félóra is nagyon fontos. Ekkor a mennyiség már jóval kevesebb, de ilyenkor nyerik ki a levendula illóolaj nehéz molekuláit, ami a valóban magas minőség feltétele.

Seal– csak a megfelelő minőségű illóolaj kap YL zárjegyet. Palackozás előtt független laboratóriumokban is ellenőrzik a minőséget. A nem megfelelő minőségű illóolajat a kozmetikai ipar számára adják át.

Csatlakozz Te is a Young Living közösséghez, vegyél részt előadásainkon, kezdd el tudatosan használni az esszenciális illóolajokat!
Ide kattintva ingyenesen, rendelési kötelezettség nélkül tudsz regisztrálni. Segítek a regisztrációban, elmondom, hogyan juthatsz minden hónapban ajándék termékekhez, visszatérítéshez. Keress bátran!

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights