Elektrolit egyensúly - YL Vytalyte csepp

Elektrolit háztartásunk is egyensúlyban

Mik azok az elektrolitok?

A testfolyadékban található ásványi anyagok, amelyek elektromos töltéssel rendelkeznek és elengedhetetlenek a szív, az idegek és az izmok megfelelő működéséhez. Az elektrolitok fő feladata a folyadékszint egyensúlyban tartása a sejten belül és kívül. Testünk hidratáltsága szorosan kapcsolódik az elektrolitok koncentrációjához.

Segítik a komunikációt

No nem a nem a verbális kommunikációt, hanem sejtjeink egymás közötti kommunikációját. Így biztosítják számunkra a jól-létünket, egyensúlyunakt, a homeosztázist. Az elektrolitok gondoskodnak a ideg- és izomfunkcióinkról, sejtjeink hidratáltságáról, testünk megfelelő pH értékének a biztosításáról.

Sportolók és az elektrolitok

Sportolóknak különösen fontos, hogy szervezetük elektrolit háztartása egyensúlyban legyen. Extrém teljesítmény esetén izomgörcs, hányás, zavartság, fáradtság, izomgyengeség lehet az izzadással elveszített elektrolitok hiányának következménye.

ToDo list – feladatlista

A testünkben leggyakrabban előforduló elektrolitok feladatai

  • Klorid: A fő anion (negatív töltésű ion) a sejten kívül, elengedhetetlen a test folyadékegyensúlyának és a sav-bázis egyensúlyának a fenntartásához.
  • Magnézium: Több, mint 300 biokémiai reakcióhoz szükséges a testben. Segít fenntartani a normális izom- és idegfunkciókat, valamint az állandó szívritmust, támogatja az immunrendszert és erősíti a csontokat. Emellett szabályozza a vércukorszintet, a vérnyomást és az energia metabolizmust.
  • Nátrium: a fő kation (pozitív töltésű ion) a sejten kívül. Szabályozza a víz mennyiségét az egész testben és fontos szerepet játszik az idegi jelátvitelben.
  • Kálium: a fő kation (pozitív töltésű ion) a sejten belül. A kálium elengedhetetlen a szív, a vesék, az izmok, az idegek és az emésztőrendszer helyes működéséhez.
  • Lítium: Jótékony hatással van hangulatunkra, keringési rendszerünkre.

YL Vytalyte cseppek elektrolitokkal

Mióta kipróbáltam – előbb a bergamott-grapefruit majd a citrom-levendula izű – Vytalyte cseppeket mindig kell, hogy legyen nálam. Kellemes ízű és tiszta esszenciális illóolajokon kívül az alapvető elektrolitokat is tartalmazza.
Azáltal, hogy egyensúlyba állítja vízháztartásunkat, szervezetünk fokozottabban jelez majd hogy „hahó, vizet kérek„.

Ha nehezen megy, hogy naponta elfogyaszd a szervezet számára szükséges mennyiségű vizet, próbáld ki az izlésednek megfelelő ízesítésű YL Vytalyte cseppet és megoldottad a problémád, sejtjeid időben jeleznek majd, hogy „hahó, vizet kérek„!

A YL Vytalyte cukormentes, természetes összetevőkból készült vegetariánusok és vegánok is fogyaszthatják. Gyerekeknek 2 éves kortól ajánlott.

Ha szeretnél többet megtudni a YL Vytalyte cseppekről vagy fontos számodra a magas minőségű esszenciális illóolajok használata, kérlek lépj velem kapcsolatba!

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights