Mi a különbség római és német kamilla között?

Az évszázadok óta kiváló gyógyhatásairól ismert kamillának több fajtája létezik a világon. A gyógyító hatásaiknak és előnyeiknek köszönhetően a két legkeresettebb kamilla a német kamilla (Matricaria recutita) és a római kamilla (Anthemis nobilis).
Sok szempontból mindkettő fajta nagyon hasonló, és bizonyos értelemben nagyon különböző is.

Nem csak a növények jellemzői különbözőek, de illóolajaik testünkre, lelkünkre gyakorolt hatásai is.

A római kamilla évelő, a földön akár szőnyegként elterülő, erős szárú évelő növény.
A német kamilla felfelé növekedő, lazább virágú egynyári növény.

A Young Living római kamilla illóolaja almaszerű illattal büszkélkedhet, és tökéletes a megnyugtató légkör megteremtésére, megnyugtató érzés megteremtésére. 

A német kamilla kevésbé ismert, mint római megfelelője, egyedi, kék árnyalatú illóolaja és csodálatos gyümölcsös aromája megkülönbözteti a legtöbb más illóolajtól.

Mikor melyik kamilla illóolajat vedd elő?

Amikor a börödet szeretnéd nyugtatni vagy felfrissíteni,segít a római kamilla illóolaj. Segíti a nyugodt alvást, enyhíti az izomfájdalmakat, fejfájás és migrén esetében fájdalomcsillapító hatású. Hatékony hasi görcsös panaszok esetén is.
Gyönyörűen harmonizál más olajokkal, például grapefruit- , bergamott- és citromolajjal. Használd krémekben, szappanokban és testápolókban napi szépségápolási rutinodhoz.
Mentálisan elősegíti a belső nyugalmat. Békét, szeretetet és elfogadást hoz. Bánat, sokk idején, negatív események után használva támogatja a felépülést.

Ha szereted a levendula illóolajat, de új alternatívát keresel, akkor a német kamilla jó választás. Ideális érzékeny bőrre. Dekoltázsra használva a béke és nyugalom érzetét kelti. Mentálisan szabályozza az Életerő áramlását a szervezetben azáltal, hogy energetikailag hűti a testet. Ezért megnyugtat és hűt minden olyan állapotot, amely irritált vagy hőt kelt (harag, irritáció, düh, undor stb.) Amint ezek a negatív érzelmek felszabadulnak, nyugalom és béke tölt el, ami világossá teszi valódi utunkat.

Hogyan használd a római kamillát?

Legyen mindig nálad Young Living római kamilla és lélegezd be az illatát!
Gyógyfürdőhöz hasonló élményt nyújt, ha 6-8 csepp illóolajat adsz fél csésze Epsom-sóhoz és így teszed a fürdővízbe. Masszírozáshoz tegyél néhány cseppet 10 ml hordozóolajhoz (például V-6 Enhanced Vegetable Oil Complex -hez)

Hogyan használd a német kamillát?

Édes, romantikus és nyugtató illatával önmagában is felemelő, de jól kombinálható más olajokkal együtt parfümként, hidratálók, testápolók és krémek „felturbózására”. Segít megőrizni a bőr rugalmasságát, puhává, fiatalossá teszi.

Kérdésed van az illóolajokról?
Keress elérhetőségeimen és  tedd fel kérdésedet! Tapasztalatommal, tudásommal abban tudlak segíteni, hogyan használd az illóolajokat .

rita@illoolaj-wellness.hu

Verified by MonsterInsights