Illóolajok a Coca-Colában? Mi célból?

Mindenki ismeri a Coca-Cola-t, hiszen a világ legismertebb itala és bevallom őszintén, nem gondoltam volna, hogy bármi köze lenne az illóolajokhoz. De mindig tanul az ember lánya, és most is megérkezett az AHA-élmény, amikor arról olvastam, hogy a Coca Cola eredeti receptje illóolajokat is tartalmazott a coca levél, kola dió, karamell és egyéb összetevőkön kívül.

A Coca Cola eredeti receptjét 1885-ben regisztrálta John Pemberton ezredes, aki megsebesült az amerikai polgárháborúban majd orvosi diplomát szerzett és a morfium helyettesítésére kidolgozta és gyógyszerként regisztrálta a Coca-Cola elődjét. Azt állította, hogy gyógyír számos betegségre, beleértve a morfium-függőséget, az emésztési zavarokat, az idegrendszeri rendellenességeket, a fejfájást és az impotenciát.

A Coca-Cola receptje mindig is hétpecsétes titok volt, de feltételezhető, hogy az elmúlt másfél évszázad során nem csak a cég tulajdonosai vagy a Coca-Cola üvege változott, hanem a recept is. Abban szinte biztos vagyok, hogy az eredeti természetes illóolajokat a gazdaságosság jegyében mára szintetikus anyagokkal helyettesítik.

Az eredeti főzet, amelyet sokan ittak, tele volt észterekkel, amelyek nyugtató és ellazító tulajdonságaikról ismertek. Koriander, fahéj, narancs, citrom, neroli (narancsvirág) és szerecsendió illóolajokat tartalmazott. Nem véletlenül, mert érzelmi hatásaikkal épp az új „gyógyszertől” elvárt hatást támogatták.

A koriander illóolaj enyhíti a félelem érzését.

A fahéj segít megszabadulni a haragtól és frusztrációtól amelyet negatív helyzetek, függőségeink okoznak.

A citrom az öröm és bizakodás illata. Segíti a koncentrációt a tiszta gondolkodást. Segít nagyon jelen lenni.

A neroli (narancsvirág) illóolaj hatására képesek leszünk a jelenben lenni. Elősegíti a mentális tisztaságot, oldja a félelmeket.

A narancs felszabadítja az önítéletet, a rögeszméket és a félelmeket, így az érzelmünk helyreáll és egyensúlyba kerülhet. Amikor elengedjük ezeket a negatív és erősen töltött érzelmeket, újra tisztán látunk, és jobb döntéseket hozhatunk az életünkben.

A szerecsendió nemcsak megnyugtatja a testet, hanem mélyreható hatással van érzelmeinkre is. Felszabadítja a kétséget és az ellenállást, és lehetővé teszi számunkra, hogy befogadjuk a rugalmasságot, a spontaneitást és az örömöt, így könnyedén léphetünk előre életünkben és karrierünkben.


Lelki fűszerkert

Tudod miért fontos az érzelmi egyensúly?

Ismered a fűszernövények hatását érzelmeinkre?

Szeretnél egyszerű módon tenni a belső harmoniád érdekében?

Ismerd meg az illóolajok csodálatos világát. Csatlakozz Young Living közösségünkhöz, ahol minden támogatást megadunk számodra, az illóolajok használatáról. Így bármilyen kihívás elé is állít az élet téged vagy szeretteidet, nyugodt szívvel mondhatod:

MINDENRE VAN ILLÓOLAJAM!

Verified by MonsterInsights