Palo Santo – érzelmi hullámaink kiegyenlítése

Bursera graveolens, spanyol nevén Palo Santo azaz Szent fa. A Burseraceae család (más néven fáklyafa vagy tömjénfa család) részeként rokonságban áll a tömjénnel és mirhával. Peru és Ecuador trópusi száraz erdőségeiben őshonos. Több ezer évvel ezelötti kultúrákban a Palo Santo fa gyantáját az aranynál is értékesebbnek tartották. Dél-Amerikában évszázadok óta negatív energia tisztítására, a pozitív energia vonzására, a béke és az egyensúly helyreállítására használják a sámánok.

Ecuadorban szigorú helyi törvények tiltják a Palo Santo fa ágainak eltávolítását, a fák kivágását, kitermelését. A Palo Santo fát soha nem lehet kivágni, fákat csak akkor lehet begyüjteni ha kiszáradsuk után még évekig pihentek az erdő talaján, betakarításuk csak hosszú idővel a természetes haláluk után megengedett. Ez nemcsak környezetvédelmi okokból fontos! Ha nem tartjuk tiszteletben a fa életét és nem fenntartható módon gyűjtük be, a fa egyszerűen nem tudja megadni nekünk a bölcs tisztítást. A Palo Santo fa szelleme mély bölcsességet hordoz, amely lehetővé teszi, hogy olaja vagy akár csak egy apró fadarab füstje támogatást adjon a fizikai, érzelmi és lelki bajokra.

A Palo Santo fa élete és bölcsessége


A Palo Santo fa szelleme mély bölcsességet hordoz. Ahogy nekünk embereknek is sokszor szükségünk van arra, hogy a földre, a mélybe kerüljünk, mert sok esetben csak itt ebben az egyedüllétben tudnak végbemenni azok az alkímiai, transzformatív folyamatok amik a valódi változásokat meghozzák életünkbe és tudjuk elkezdeni saját életünket élni, úgy a Palo Santo fában földre kerülésük után az erdő talaján évekig tartó megpihenéssel töltött idő folyamatán keresztül alakulnak ki a megújulásához szükséges értékei, az aromás olajok megfelelő koncentrációi és adják fa egyedi illatát és gyógyító tulajdonságait.

Miért különleges a Young Living Palo Santo olaja?

D. Gary Young kutatásai során ismerte fel a Palo Santo fa különleges életciklusát és magas koncentrációjú illólajának előállítási feltételeit. Ezért vásárolta meg ecuadori Guayaquilben található Finca Botanica Farmot. Ezzel megteremtette a lehetőségét, hogy a Young Living cég saját farmján a már több éve földön fekvő Palo Santo fákból megfelelő desztillálás után nyerhesse ki a legmagasabb értékű Palo Santo olaját. Ez különleges adottság, hiszen kevés cég számára van erre lehetőség.

Hogyan használjuk a Palo Santo esszenciális olajat?

A Palo Santo illóolaj aromája földes, meleg és fás. Jól keveredik más gyantaolajokkal, például tömjén és mirha valamint a citrusolajokkal. Használatához a hagyományok és az ősi gyógyítók tapasztalatai modern kutatási eredményekkel bővültek.
Palo Santo testileg és érzelmileg támogat. Segít elhárítani a negatív érzelmeket, hogy békésnek és nyugodtnak érezd magad. Érzelmi és szellemi célokra történő felhasználás esetén felcserélhető tömjénre.
Fizikailag jól harmonizál a testtel. Dörzsöld hígítva bárhol ahol fáj, de leginkább a szalagok, inak, ízületek és hát tájékon támogatja tested komfort érzetét. Használhatod a bőrödre kisebb sebek és vágások esetén.


Tudj meg többet a Palo Santo olajról és felhasználásáról az Aromatika magazinból (42. oldal)!

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights