Karácsonyi illatok – hagyomány és tudomány

Karácsony az év legcsodálatosabb, különleges energiájú időszaka, mégis sokan érzik magukat ilyenkor különösen feszültnek. A mai rohanó, materiális világban sokszor veszítjük el Advent igazi jelentését: a várakozás, felkészülés a lelkünk számára fontos időszak. A szeretet mértéke és megjelenése nem az ajándékok pénzbeli értékében, fizikai megvalósulásában hanem az egymásra figyelés megjelenésében mutatkozik meg.
2020 mindenki számára a változás éve. Advent üzenete még inkább különös fontossággal bír. Ha ebben a zavargó világban eluralkodott rajtad a félelem, bizonytalanság, itt az idő, hogy megállj kis időre! Ne egy őrült rohanásban töltsd, hogy a korábban eltervezett hosszú listád a Karácsonyi feladataidról minden pontját kipipáld akár az utolsó pillanatokban idegesítő vásárlások, sietős ügyek és extra menüsorok előkészítésével. Legyen egyszerű, kényelmesen és örömmel elvégezhető feladat listád! Gondold át, mit jelent számodra Advent, Karácsony időszaka és pénzben értékes megoldások helyett tervezz lelkednek értékes, emlékezetes tevékenységeket!
Hívd segítségedül az illatokat! Üzenetük, hatásuk segít békében, szeretetben, örömben. bőségben megélni a Karácsonyt.

Fahéj, narancs, luc fenyő – Karácsonyi illatok

A karácsony közeledtével egyre-másra ismerős illatokra bukkanunk, gyermekkorunk szép emlékei elevenednek meg. A fahéjas sütemény, a forralt bor kellemes szegfűszeges illata mind-mind a karácsony eljövetelét jelzi számunkra. Agyunk már kisgyermek korunkban illatokat kapcsolt a memóriánkhoz. Ezek a kapcsolatok kitörölhetetlenül tudatunk részévé váltak. A karácsonyi illatok őseink tudását és emlékeit elevenítik fel. Segítenek a Karácsonyt érzelmi, gondolati szinten megélni és elengedni a mai kor materiális elvárásait.

Fahéj

A Napkeleti Bőség olaja, az Úr által Mózesnek adott szent olajkenet egyik alkotója. (Mózes második könyve, 30.22-27)
Kína és India császárai igen értékes olajnak tartották, gazdagságukat a birtokolt fahéjolaj mennyiségében számították. A fahéjolaj rezgései a hagyomány szerint a bőséget vonzák be életünkbe.
Illata a házi készítésű ünnepi édességek és italok emlékét idézi.

Narancs

Segíti a relaxációt, hogy ne görcsölj stresszelj.  Serkentően hat testre és elmére, békességet, biztonságot, boldogságot áraszt. Erősíti az immunrendszert, vidám illatával derűvel tölt fel,  frissességet és melegséget visz otthonodba. Hatására minden egy kicsit szebb és elfogadhatóbb színbe kerül. 
Kínában a boldogság és a siker szimbóluma.

Fekete luc fenyő

Illata felmelegít, kitisztítja a gondolatokat, segít megnyitni és elengedni az érzelmi gátakat, egyensúlyt és stabilitás teremt, mert stimulálja és energetizálja a fáradt agyat, viszont egyben nyugtatja a hiperaktív vagy szorongós embert.
Amikor az ember melankolikus vagy letargikus, akkor hajlamos a pozitív élményeket vagy kellemes érzéseket érzelmileg gátolni. A lucfenyő olaj feloldja ezeket a gátakat, így képes leszel kifejezni és átélni a valódi érzéseid. Megkönnyíti a légzőrendszer és az idegrendszer működését, a fáradt szervezetet energiával tölti fel.
Hagyományosan úgy tartják, hogy a jólét frekvenciájával bír. A karácsonyfa illatával otthonossabbá teszi házad az ünnep idején, mert a illata a béke, az áhítat, a tisztaság és a szabadság üzenetét hordozza. 

Young Living Christmas Spirit
narancsból, fahéjból és fekete luc fenyő terápiás illóolajokból készült. Használd diffúzorba vagy egyszerűen szórófejes flakonból illatosításra,
hogy könnyebben el tudd engedni a hétköznapok materiális elvárásait és békét, örömöt hozzon számodra és szeretteidnek Karácsony!

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights